Știri din domeniul medicinii școlare

Decizie de ultimă oră! Careul va fi organizat pe data de 30 mai, în toată țara

Mai 10

În acest an, careul dedicat ultimului sunet va fi organizat pe data de 30 mai, în toate școlile din țară. Anunțul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al Cabinetului de miniștri, Daniel Vodă, după ședința de astăzi a Guvernului.

 

Instituțiile școlare urmează să fie anunțate cu privire la noua decizie, care a fost luată în contextul desfășurării, la Chișinău, a Summitului Comunității Politice Europene. Evenimentul se va desfășura în perioada 1-2 iunie.

Totodată, Ministerul Muncii și Protecției Sociale a pregătit un proiect de hotărâre care prevede că 1 și 2 iunie, care sunt zile de joi și vineri, să fie declarate zile libere.

Ziua de 2 iunie urmează să fie declarată zi liberă doar pentru sectorul public, cu recuperare prin extinderea timpului zilnic de muncă pe parcursul lunii iunie.

Evidența zilei/orelor necesare spre recuperare va fi efectuată de către angajator, până la recuperarea deplină a zilei libere.

La Reuniunea Comunității Politice Europene sunt așteptați 47 de președinți și șefi de guverne, precum și conducătorii Uniunii Europene. Liderii întruniți la Chișinău vor pune în discuție eforturile comune pentru pace, apărarea democrației, consolidarea securității energetice și reziliența statelor europene.

​​​​​​Evenimentul va fi găzduit de complexul vitivinicol „Castel Mimi”, din satul Bulboaca, raionul Anenii Noi.

sursa

Vâzut 235 ori