Pagina preșcolarului

Intrarea copiilor in colectivitate este un moment de spaima pentru parinti.
In colectivitate, bolile se transmit cu o viteza mare, mai ales la varstele mici, cand sistemul imunitar abia se dezvolta.
Cu cat copiii sunt inscrisi mai devreme intr-o forma de invatamant (cresa, daycare, gradinita), cu atat vor fi mai mari castigurile pentru dezvoltarea lor.
Copiii se imbolnavesc mai des in momentul in care sunt dusi la gradinita, insa exista metode eficiente de prevenire sau de diminuare a numarului imbolnavirilor…
Majoritatea prescolarilor deja merg singuri la baie dupa varsta de 4 ani, insa acest lucru nu garanteaza absenta micilor accidente sau chiar regrese in cadrul…
Frica de separare sau despartire este produsa de sentimente negative cum ar fi nelinistea, pierderea, singuratatea si tristetea care sunt experimentate prima data de copil…
Ne-am obisnuit sa asociem termenul "competenta" mai ales cu programele scolare care se doresc a fi repere utile in dezvoltarea personalitatii copiilor, pe planuri multiple.
Deficientele de invatare apar atunci cand performantele scolare ale copilului sunt scazute in raport cu asteptarile pentru varsta si inteligenta sa.
Sanatatea copilului la gradinita este destul de greu de controlat si mentinut de catre parinti, oricat si-ar dori de mult.
Lipsa poftei de mancare poate fi o stare fiziologica normala la prescolari. Pana la aceasta varsta cresterea micutilor este accelarata.
Odata cu inscrierea copiilor la gradinita si integrarea lor in sistemul de educatie formala, abilitatile lor de comunicare infloresc, iar prescolarii devin din ce in…