Știri din domeniul medicinii școlare

Două grădinițe și 57 de clase din instituțiile școlare se află în carantină din cauza COVID-19. Datele au fost prezentate de Ministerul Educației și Cercetării.
Explozie de cazuri de COVID-19 în rândul copiilor din ţara noastră. Rata infectărilor a crescut cu 30 la sută şi este cauzată de tulpina Omicron.
În ultimele zile, a crescut numărul copiilor care au ajuns pe mâna medicilor cu COVID-19, viroze şi afecțiuni gastro-intestinale.
Peste 4730 de minori din Republica Moldova și-au administrat prima doză de vaccin împotriva COVID-19, iar 3600 au fost vaccinați cu schema completă.
Autoritățile din sănătate vor să reglementeze vârsta până la care părinții pot insista să fie lăsați la spital alături de copii.
Nu este exclus că Omicron este prezent și în Republica Moldova, deși testele de laborator nu au confirmat până acum prezența noii tulpini a virusului…
Pentru prevenirea faptelor anti-sociale, în care copiii devin victime, oamenii legii au mers prin școlile și liceele din Capitală, unde au discutat cu elevii despre…
Săptămâna trecută au fost înregistrate 21 de cazuri de gripă sezonieră, spun specialiștii din sănătate publică.
În instituțiile preuniversitare din Chişinău serbările de Crăciun se vor organiza doar cu participarea elevilor şi profesorilor.
Liceul Teoretic „Olimp” din orașul Sângerei a îmbrăcat straie de doliu, după ce o minoră de doar 14 ani a decedat subit după ce a fost…
Testarea la Covid-19 devine mai accesibilă și poate fi făcută și în instituțiile medicale publice.