Știri din domeniul medicinii școlare

DECIS: Testele PCR la COVID-19 vor costa 300 de lei în instituțiile medicale publice

Oct 14

Determinarea calitativă a ARN virusului SARS-CoV-2 prin metoda PCR în regim Real Time va costa 300 de lei.

Guvernul a aprobat astăzi un proiect de modificare a hotărârii cu privire la tarifele pentru serviciile medico-sanitare. Proiectul a fost elaborat în contextul solicitărilor parvenite din partea prestatorilor de servicii medicale publici privind necesitatea revizuirii tarifului, se arată în nota informativă a proiectului.

De asemenea, în Catalogul tarifelor unice pentru serviciile medico-sanitare a mai fost inclus un nou serviciu, Detectarea calitativă a antigenilor specifici noului Coronavirus SARS-CoV-2, care va costa 35 de lei. Acest preț nu include costurile pentru testul rapid de diagnostic.

Totodată, prin acest proiect se propune prevederea prin care instituțiile medicosanitare publice pot diminua tarifele pentru serviciile medicale contra plată, în baza deciziei comisiei pentru evaluarea tarifelor, instituită în cadrul instituției, în cazul în care costurile efective pentru prestarea serviciilor medico-sanitare contra plată sunt mai mici de cât cele aprobate.

Implementarea hotărârii de Guvern se va realiza în limita mijloacelor financiare prevăzute în fondurile asigurării obligatorii de asistență medicală în cazul serviciilor medicale prestate de instituțiilor medico-sanitare publice contractate de CNAM, iar veniturile încasate în urma prestării serviciilor medicale contra plată, vor permite instituțiilor medico-sanitare publice sa-și ramburseze investițiile efectuate și cheltuielile curente suportate.

Decizia va intra în vigoare după publicarea în Monitorul Oficial.

Sursa

Vâzut 447 ori