Pagina adolescentului

Adolescenta vine cu o serie de transformari uriase in fizionomia si fiziologia adolescentilor, reflectate si in comportamentul lor, care de multe ori, pe fondul unor…
Colesterolul “rau” nu afecteaza numai adultii, ci si adolescentii. Potrivit studiilor facute in ultimii ani, adolescentii sunt din ce in ce mai afectati de colesterolul…
Hepatita C este o afectiune inflamatorie a ficatului, cauzata de virusul hepatic C. Pe termen lung, hepatita C impiedica ficatul sa functioneze normal.
Vaccinul împotriva COVID-19 de la Pfizer a fost asociat cu cazuri rare de miocardită la adolescenți și adulți tineri, în special la bărbați.
Mulți adolescenți consumă băuturi zaharoase în cantități mai mari decât cele recomandate de autoritățile sanitare, ceea ce le crește riscul de a dezvolta prediabet.
La vârsta adolescenței transformările care se produc în corp își pun amprenta inclusiv pe regimul alimentar, pofta de mâncare și preocuparea pentru siluetă.
În articolul „Ce este vaccinarea” ai aflat că vaccinarea înseamnă crearea imunității artificiale pentru a preveni anumite maladii.
Viata de adolescent nu e tocmai usoara: scoala, teme, sport, viata sociala, activitati extracuriculare, eventual si un job part-time.
Cu siguranță s-a întâmplat să fii vaccinat/ă în copilărie. Probabil ți s-a explicat la acea vârstă că este bine să te vaccinezi ca să nu…
Anual, pe data de 10 septembrie, se desfășoară Ziua Mondială de Prevenire a Suicidului.
Vârsta adolescentină începe la fete la 10-13 ani, atunci când în organismul copilului se produc mai multe schimbări. În cazul fetelor, aceste schimbări au loc…