Comunicate de presă

Seminarul ”Asistența medicală primară acordată elevilor” în raionul Criuleni

Dec 16

Seminarul ”Asistența medicală primară acordată elevilor” din cadrul proiectului ”Consolidarea capacităților de gestionare a urgențelor medicale și educarea responsabilității față de sănătatea proprie și a celor din jur în cadrul sistemului educațional școlar”, s-a desfășurat astăzi, 16 decembrie 2020, pentru asistenții medicali școlari din raionul Criuleni.

Participanții la seminar – asistenți medicali școlari din raionul Criuleni,  au fost salutați de către dna Diana Coropceanu, Președintele Asociației ”Doctor Plus” și dna Tatiana Nița, coordonator al proiectului.

Făcând o descriere amplă a proiectului și activităților ce urnează a fi realizate, dna Nița, de asemenea, a atras atenția asupra necesității de îmbunătățire a domeniului de medicină școlară din sistemlul educațional și și-a expus convingerea că prin implementarea acțiunilor din cadrul proiectului se va aduce un sprijin esențial activității asistenților medicali școlari.

Dna Diana Coropceanu a încurajat participanții pentru o implicare activă astfel încât pe viitor să se poată realiza și alte proiecte.

Totodată, dna Coropceanu a prezentat și raportul ”Monitorizarea și controlul stării de sănătate a elevilor: cele mai frecvente boli și accidentări ale elevilor la școală și alte aspecte și norme ale medicinii primare”, prin care s-a atras atenția asupra principalelor maladii din anii de școală și modalitatea de reacționare a asistenților medicali școlari la acestea, precum și obligațiunile de bază ale asistenților medicali școlari privind activitatea de monitorizare și control a măsurilor igienico-sanitare.

 

Vâzut 182 ori

Lăsați un comentariu

Asigurați-vă că introduceți toate informațiile necesare, indicate de un asterisc (*)