Comunicate de presă

Seminarul ”Asistența medicală primară acordată elevilor” în raionul Orhei

Dec 14

Astăzi, 14 decembrie 2020, a avut loc Seminarul de instruire pentru asistenții medicali școlari din raionul Orhei cu tema: ”Asistența medicală primară acordată elevilor”.

Seminar, din cadrul proiectului ”Consolidarea capacităților de gestionare a urgențelor medicale și educarea responsabilității față de sănătatea proprie și a celor din jur în cadrul sistemului educațional școlar”, finanțat de către Uniunea Europeană și Fundația Konrad Adenauer.

Cu un cuvânt de salut au venit: dna Tatiana Nița, coordonator al proiectului din partea Asociației Obștești ”Doctor Plus” – implementatoarea proiectului și dl Denis Zacon, reprezentantul finanțatorilor, Subgrant manager în cadrul Fundației Konrad Adenauer, care au atras atenția asupra necesității de îmbunătățire a domeniului de medicină școlară din sistemlul educațional și au menționat importanța unor asemenea proiecte, în deosebi cu implicarea asistenților medicali școlari.

Cu un cuvânt de salut către participanți s-a adresat și dna Diana Coropceanu, Președintele Asociației ”Doctor Plus”. De asemenea, în calitate de medic, dna doctor  Diana Coropceanu a prezentat și un larg raport despre principalele maladii din anii de școală și modalitatea de reacționare a asistenților medicali școlari la acestea.

Aceasta fiind prima activitate din cadrul proiectului, asistenții medicali școlari din raionul Orhei s-au arătat interesați de continuarea unor asemenea perfecționări și și-au exprimat dorința de organizare cât mai rapidă a celui de-al doilea seminar.

Vâzut 207 ori

Lăsați un comentariu

Asigurați-vă că introduceți toate informațiile necesare, indicate de un asterisc (*)