Sfatul specialistului

Carnea procesata este nesanatoasa indiferent de varsta, insa avand in vedere ca suntem mai preocupati de sanatatea copiiilor nostri mai mult decat de propria sanatate, nu ar strica sa afli la ce riscuri ii expui pe cei mici daca ii incurajezi sa manance mezeluri de orice fel, incepand de la crenvusti si pana la salam.

Adolescenta vine cu o serie de transformari uriase in fizionomia si fiziologia adolescentilor, reflectate si in comportamentul lor, care de multe ori, pe fondul unor nesigurante si tulburari de dispozitie, pot face complicata viata adolescentului si familiei.

Conform legii 91 din 2014, reglementata prin HG nr. 576/2015, parintii pot solicita angajatorilor cate o zi o zi libera pentru ingrijirea sanatatii fiecarui copil si pentru a-i duce la medic, in vederea efectuarii de analize de sange uzuale;

Procesul de crestere necesita „combustibil” in mod regulat. Pentru copiii mici, evitarea micului dejun nu este nicidecum o problema.

Colesterolul “rau” nu afecteaza numai adultii, ci si adolescentii. Potrivit studiilor facute in ultimii ani, adolescentii sunt din ce in ce mai afectati de colesterolul “rau” marit, fapt care creste riscul bolilor cardiace in randul tinerilor.

Durerile de gat sunt neplacute si pentru noi, adultii, asa ca nu e de mirare ca cei mici refuza sa manance si sa consume lichide atunci cand au dureri in gat.

Dureroasa si generatoare de disconfort puternic si urechi infundate, otita la copii este in plin sezon de toamna, fiind provocata de raceli si umezeala.

Răceala și tusea sunt frecvente la copiii mici, dar expunerea la germeni și combaterea lor îi ajută pe copii să-și dezvolte sistemul imunitar.

Hepatita C este o afectiune inflamatorie a ficatului, cauzata de virusul hepatic C. Pe termen lung, hepatita C impiedica ficatul sa functioneze normal.

Este o metoda care nu provoaca suferinta pacientului. Metoda foloseste camp magnetic si unde electromagnetice pentru a produce imagini prin care poate fi analizata in detaliu structura organismului uman.