Știri din domeniul medicinii școlare

Elevii intră în vacanța de iarnă: Recomandări pentru părinți și copii

Dec 29

Pentru prevenirea faptelor anti-sociale, în care copiii devin victime, oamenii legii au mers prin școlile și liceele din Capitală, unde au discutat cu elevii despre orice risc sau problemă pe care ar putea să o întâmpine, atunci când rămân fără supraveghere.

Acțiunea a avut loc în contextul în care elevii au intrat, din 24 decembrie, în vacanța de iarnă.

Poliţiştii le-au amintit copiilor despre faptul că jocurile pe lacuri sau râuri este interzis, oricât de rezistent ar părea stratul de gheaţă. Să fie prudenţi în relaţiile cu persoanele necunoscute şi să nu urce în autoturismele celor pe care nu îi cunosc.

S-a mai discutat şi care sunt consecinţele utilizării obiectelor cu conţinut exploziv, întrucât acestea pot produce vătămări corporale cu consecinţe deosebit de grave.

Pentru siguranţa copiilor, oamenii legii vin cu un set de recomandări şi pentru părinţi:

  • discutaţi deschis cu copilul dumneavoastră, despre cum să reacţioneze în situaţia în care se rătăceşte, asiguraţi-vă că acesta cunoaşte numele complet al dvs., numărul de telefon, precum şi adresa de domiciliu;
  • nu lăsaţi copilul să se joace nesupravegheat;
  • învăţaţi-l că are voie să plece doar cu permisiunea dumneavoastră şi că trebuie să spună întotdeauna unde şi cu cine pleacă.
  • dacă s-a pierdut, învăţaţi-l să apeleze la un poliţist;
  • aminți-le mereu regulile de circulaţie şi importanţa respectării acestora, prin oferirea unor exemple de bună conduită în trafic;
  • atenţie la posibilele accidente cu mijloace aparent inofensive. Împodobirea bradului, lumânările decorative, jucăriile care nu corespund vârstei copilului, toate acestea îi pot pune sănătatea în pericol.

În cazul în care vă confruntaţi cu dispariţia copilului, apelaţi în cel mai scurt timp posibil Poliţia, la numărul unic 112.

sursa

Vâzut 68 ori

Lăsați un comentariu

Asigurați-vă că introduceți toate informațiile necesare, indicate de un asterisc (*)